ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Επικρατέστερος ο Τσακαλώτος στο ΥΠ.ΟΙΚ. – Ανοικτό το ενδεχόμενο μίνι ανασχηματισμού

Αποκλειστικό: Επικρατέστερος ο Τσακαλώτος στο ΥΠ.ΟΙΚ. – Ανοικτό το ενδεχόμενο μίνι ανασχηματισμού

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr επικρατέστερος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών φαίνεται να είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Παραίτηση και του Γιώργου Χουλιαράκη από την ομάδα διαπραγμάτευσης

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με το ενδεχόμενο μίνι ανασχηματισμού να είναι ανοικτό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αν και ακούγεται το όνομα του Γιώργου Σταθάκη, επικρατέστερος αντικαταστάτης του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αλλαγές αναμένονται και στην ομάδα διαπραγμάτευσης αφού μετά την παραίτηση του Γιώργου Χουλιαράκη (η οποία δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα) θα πρέπει να οριστεί νέος επικεφαλής.

Προς το παρόν δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, ούτε «καραμπόλες». Η θέση του Ευκ. Τσακαλώτου που ήταν αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων θα παραμείνει για ένα μικρό χρονικό διάστημα ανενεργή.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, αμέσως μετά τις διαβουλεύσεις της Συνόδου Κορυφής και του Eurogroup, είναι πολύ πιθανόν ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε ένα μίνι ανασχηματισμό προκειμένου να ανασυνταχθεί το υπουργικό συμβούλιο και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια προϋποθέτουν ότι θα υπάρξει σύγκλιση και κοινός τόπος της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές.

Σχετικές ειδήσεις