ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντομπρόβσκις: Για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων χρειαζόμαστε εντολή από το Eurogroup

Ντομπρόβσκις: Για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων χρειαζόμαστε εντολή από το Eurogroup

«Θέλουμε να είμαστε τίμιοι απέναντι στον ελληνικό λαό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,σημειώνοντας πως «αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι άδικο για τον ελληνικό λαό» και πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φερθεί υπεύθυνα».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σχολιάζοντας το δημοψήφισμα, τόνισε πως «το ερώτημά του δεν ήταν ούτε πραγματικό ούτε είχε νομική βάση. Το δημοψήφισμα είχε στόχο να στείλει πολιτικό μήνυμα στην Ευρώπη».

Ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε πως για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων απαιτείται εντολή από το Eurogroup - εντολή που προς το παρόν δεν έχει δοθεί ενώ πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα έχει πρόγραμμα από τον ESM, όχι από τον EFSF, εάν υπάρξει συμφωνία»

Ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε πως «η Ευρώπη έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα εντός της Ευρωζώνης και να αποτρέψει τυχόν διάχυση της κρίσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως «η Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος», δεδομένου του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ορίσει νέο υπουργό.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επανάλαβε πως η θέση της Ελλάδας παραμένει στην Ευρωζώνη - παρότι το ''όχι'' του χθεσινού δημοψηφίσματος περιπλέκει την κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις