ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Οφείλουμε ευχαριστώ στον Γ. Βαρουφάκη (vid)

Τσακαλώτος: Οφείλουμε ευχαριστώ στον Γ. Βαρουφάκη (vid)

Το εγκώμιο του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών έπλεξε ο Ευ. Τσακαλώτος, αποκαλύπτοντας πως είναι αγχωμένος με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι άλλος ΥΠΟΙΚ θα είχε αναλάβει Γενάρη και θα μπορούσε να είχε φέρει σε πέρας την αποστολή, όλη η Ευρώπη να συζητά για τη βιώσιμη λύση», είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως το μήνυμα της Κυριακής είναι κάτι που θα μείνει στην οικονομική ιστορία.

«Όλοι μαζί, όχι μόνο η συμμαχική κυβέρνηση, αλλά όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πει στο Βαρουφάκη ένα μεγάλο ευχαριστώ», δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη αγωνία, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια δύσκολη στιγμή της ελληνικής ιστορίας.

«Ελπίζω να έχω το ταλέντο να φέρω σε πέρας αυτή τη δουλειά. Θα δουλεύω, θα δουλεύει και ο Γιάνης. Και οι δύο είμαστε υπέρ της συλλογικότητας, που δεν είναι μόνο για την αντιπολίτευση και τις αριστερές παρέες, αλλά για ένα πρόταγμα μπροστά», επεσήμανε ο κ. Τσκαλώτος.

«Ένας λαός που έχει χάσει 25% του εισοδήματος του και έχουν μειωθεί τόσο οι συντάξεις και κάποιοι ζουν με συντάξεις των 500 ευρώ, αυτός ο λαός παρόλη την πίεση και την κατάσταση στις τράπεζες, παρόλα τα μέσα και όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, που δεν είχαμε αμεροληψία, παρά τις πιέσεις, αυτός ο λαός αντιστάθηκε», κατέληξε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις