ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λε Ντριάν: Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν είχε να κάνει με το ΝΑΤΟ

Λε Ντριάν: Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν είχε να κάνει με το ΝΑΤΟ

Το «όχι» των Ελλήνων πολιτών στο πρόγραμμα λιτότητας που πρότειναν οι πιστωτές δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ, εξήγησε τη Δευτέρα (6/7) στο Πεντάγωνο ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άστον Κάρτερ.

«Δεν πρόκειται για μία ψήφο εναντίον του (Βορειοατλαντικού) Συμφώνου, εναντίον της Δύσης, επρόκειτο για μια ψήφο που είχε στόχο να απορρίψει τις οικονομικές προτάσεις που διατυπώθηκαν προς την Ελλάδα» δήλωσε ο Λε Ντριάν απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της ψήφου των Ελλήνων πολιτών στην ασφάλεια στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.

«Δεν πρόκειται για μία ψήφο για την έξοδο από την Ευρώπη, δεν πρόκειται για μία ψήφο για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για μία ψήφο πολιτικής επιβεβαίωσης που οδηγεί στην επανάληψη των συνομιλιών» μεταξύ των Ελλήνων και των πιστωτών, «οι οποίες - ελπίζω - θα ξεκινήσουν αύριο» (Τρίτη), επισήμανε ο Γάλλος υπουργός.

Η ταχεία αντίδραση της Ρωσίας στο «όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα και η τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, πως άγγιξαν μια ευαίσθητη χορδή των αμερικανικών αρχών, με φόντο την ένταση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας.

Ερωτηθείς σχετικά με το «όνειρο» του Βλαντίμιρ Πούτιν να διχάσει το ΝΑΤΟ, ο Λε Ντριάν απάντησε ότι εάν αυτό είναι το θέμα, «εκείνος (μπορεί) να ονειρεύεται».

Η «ιδιαίτερη σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας λόγω κυρίως του ορθόδοξου θρησκεύματος υφίσταται «εδώ και πάρα πολύ καιρό» και «δεν αποτελεί ένα θέμα της παρούσας στιγμής» εκτίμησε ο Λε Ντριάν.

Σχετικές ειδήσεις