ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολάντ σε Τσίπρα: Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω

Ολάντ σε Τσίπρα: Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω

Το περιεχόμενο της συνομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τη νίκη του Όχι στο δημοψήφισμα, αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό L΄Observateur.

«Αλέξη, βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό μιλώντας στα αγγλικά σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Θέλοντας δε να δείξει την αποφασιστικότητά του να διαπραγματευτεί και ότι το «Όχι» του δημοψηφίσματος δεν είναι «Ναι» στο Grexit, τόνισε ότι η «Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη».

«Αλέξη, θα συνεχίσουμε το διάλογό μας στα γαλλικά για να μην υπάρξει ασάφεια αναφορικά με όσα είπα, γιατί τα πράγματα μεταξύ μας είναι ξεκάθαρα. Είναι ώρα να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σου. πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν υιοθετήσει την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Αν θέλετε σήμερα διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να γίνουν σε στέρεες βάσεις. Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι κι εσύ. Βοήθησέ με, για να σε βοηθήσω», φέρεται να είπε στη συνέχεια ο γάλλος πρόεδρος.

Σχετικές ειδήσεις