ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Με θέμα συζήτησης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, είναι κλειστή, ενώ ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστήρηση.

Την αισιοδοξία του για μια πολύ καλή συμφωνία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, προσερχόμενος στη Βουλή.

«Είμαστε αισιόδοξοι για μία πολύ καλή συμφωνία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά» είπε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Σαφές μήνυμα ότι κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη να ρίξει μια κυβέρνηση πέντε μηνών έστειλε σήμερα, Παρασκευή (10/07/2015) ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Όλα θα πάνε καλά. Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη να ρίξει μια κυβέρνηση πέντε μηνών» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής κατά την άφιξή του στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, προσερχόμενος στη Βουλή είπε: «Θα προσπαθήσουμε. Τα διλήμματα που μπαίνουν είναι πολύ σκληρά. Έχουμε απέναντί μας μια αδιάλλακτη Γερμανία. Η Ευρώπη δεν θα είναι ίδια από εδώ και πέρα. Πρέπει να δούμε πως θα επιβιώσουμε σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο».

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δήλωσε: «Έχουμε συλλογικότητα», ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης είπε ότι σήμερα είναι η ημέρα των Οργάνων.

Τη βεβαιότητά του ότι η πρόταση θα περάσει εξέφρασε ο Ν. Αθανασίου.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις προσήλθε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι οι προθέσεις ήταν σαφείς και η μάχη επίπονη και μεγάλης διάρκειας. «Θα υπάρξει συμφωνία. Εκτιμώ πως σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν τη συμφωνία» είπε.

Η Χαρά Καφαντάρη, από την πλευρά της, τόνισε ότι οι πιθανότητες για συμφωνία είναι πολλές, ενώ χαρακτήρισε ρεαλιστική την πρόταση ώστε να υπάρξει βιώσιμη λύση, ρύθμιση του χρέους, βήματα ανατροπής της λιτότητας και σταδιακή επιστροφή στην ανάκαμψη. «Εκτιμώ πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και θα φερθούν με ωριμότητα» πρόσθεσε.

Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς το χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα το Σάββατο.

Σχετικές ειδήσεις