ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Iskra: Η ελληνική πρόταση είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ

Συμφωνία - Iskra: Η ελληνική πρόταση είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ

«Άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία με του "θεσμούς";», διερωτάται το iskra.gr, η ιστοσελίδα που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε κείμενο που αναρτήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/07/2015), σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς τους θεσμούς που εγκρίθηκε με πλειοψηφία από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, είναι παρόμοια με την εκείνη του κ. Γιούνκερ».

«Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι παρόμοια με την πρόταση Γιούνκερ, η οποία σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, δεν είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα και την οποία κατέθεσε ο ίδιος ο Γιούνκερ, αμέσως μετά την ανακοίνωση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει, συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος του κειμένου.

Μεταξύ άλλων, ενημερώνει τους αναγνώστες της ιστοσελίδας για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι η πρόταση θα κατατεθεί «όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ενώ υπενθυμίζει πως ερωτηθείς ο κ. Καμμένος αν το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση, απάντησε ότι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών και από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και προχωρούν οι διαδικασίες.

Σχετικές ειδήσεις