ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία: Λαπαβίτσας και Πετράκος επαναφέρουν το σενάριο Grexit

Συμφωνία: Λαπαβίτσας και Πετράκος επαναφέρουν το σενάριο Grexit

Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων και ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Θανάσης Πετράκος επαναφέρουν το σενάριο Grexit.

Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, ο Κώστας Λαπαβίτσας επέμεινε στις απόψεις του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγα. Προφανώς όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit. Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε γι' αυτό το επόμενο διάστημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».

Στην ομιλία του ο Θανάσης Πετράκος της Αριστερής Πλατφόρμας είπε πως η μόνη λύση για τη χώρα είναι η συντεταγμένη πορεία εξόδου από το ευρώ.

«Κακώς πρωτοκλασάτοι σύντροφοι επιμένουν στο μονόδρομο. Θα έπρεπε να προετοιμάσουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη και να το πούμε καθαρά στο λαό. Η Αριστερά έχει μέλλον όταν προτιμάει να ανοίγει φτερά στο άγνωστο και όχι στο πουθενά. Οσοι επιμένουν στο ευρώ πάση θυσία να ξέρουν ότι είναι καταστροφικό. Αρα μόνη λύση είναι η συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ για να ανοίξουν νέοι δρόμοι. Πρώτα βήματα, ο δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος και το χτύπημα της διαπλοκής».

Σχετικές ειδήσεις