ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος κατά Βαρουφάκη: Είναι ο καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας

Βενιζέλος κατά Βαρουφάκη: Είναι ο καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας

Σκληρή απάντηση στον πρώην υπουργό Οικονομικών έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη να «μην μας κοροϊδέψει ο κ. Γιούνκερ με το χρέος, όπως κορόιδεψε τον κ. Βενιζέλο».

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη επί πέντε μήνες κάνει λάθη.

«Έχει έρθει η στιγμή όπου ο καθένας στον τόπο αυτό θα πάει στα πραγματικά του μεγέθη» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως «πλησιάζει η ώρα κατά την οποία ο κ. Τσίπρας, αφού απέσπασε το όχι του Ελληνικού Λαού ,θα έρθει και θα πει ότι το «όχι» το μετέτρεψε σε «ναι» και η αντιμνημονιακή ρητορική του μετατρέπεται τώρα σε μία πράξη παλινδρόμησης, η οποία εμείς θα θεωρήσουμε ότι είναι μία πράξη ευθύνης και μία πράξη συγγνώμης».

Αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών είπε: «Υπάρχει όμως και ο κ. Βαρουφάκης, ο καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας. Ο Υπουργός, που τους πέντε μήνες της θητείας του στο υπουργείο οικονομικών, γύρισε πίσω πέντε χρόνια την ελληνική οικονομία, ο οποίος λέει να προσέξουμε μην μας κοροϊδέψει ο κ. Γιούνκερ με το χρέος, όπως κορόιδεψε τον κ. Βενιζέλο».

Απαντώντας, ο Ευ. Βενιζέλος, επί της ουσίας υπενθύμισε: «Επί των ημερών μου, το ελληνικό δημόσιο χρέος ,σε πραγματικούς όρους, μειώθηκε κατά 180 δις ευρώ, δηλαδή κατά 100% του σημερινού ελληνικού ΑΕΠ. Αυτός δεν μπόρεσε να μειώσει το χρέος ούτε 1 ευρώ. Αντιθέτως, επιβάρυνε και τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική πραγματική οικονομία».

Ευχήθηκε στον διάδοχο Βαρουφάκη, τον κ. Τσακαλώτο, «να μπορέσει να φέρει ένα μικρό ποσοστό μείωσης δημοσίου χρέους και να το προσθέσει στην μεγάλη μείωση και αναδιάρθρωση του 2012» και προειδοποίησε ότι «χρειάζεται μία αίσθηση συστολής, γιατί η αίσθηση συστολής είναι αυτή που θα φέρει και τις σώφρονες ενέργειες μετά από πέντε μήνες λαθών, σε πολύ μεγάλο βαθμό, σκόπιμων».

Τέλος, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι «υπάρχει και το ζήτημα των εταίρων μας, των Βρυξελλών και των ευρωπαϊκών πρωτευουσών» καλώντας τους εταίρους να μην επιμείνουν σε πιο σκληρά μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις