ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαπραγματεύσεις - Μπούντεσταγκ: Δύο ψηφοφορίες σε περίπτωση συμφωνίας

Διαπραγματεύσεις - Μπούντεσταγκ: Δύο ψηφοφορίες σε περίπτωση συμφωνίας

Η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, η Μπούντεσταγκ, θα πρέπει να αποφανθεί δύο φορές για μια πιθανή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της και οι δύο αυτές ψηφοφορίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, έγινε σήμερα γνωστό από κοινοβουλευτικές πηγές.

Σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί στο Βερολίνο, μια πρώτη ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου, με την οποία θα δοθεί στην κυβέρνηση εντολή για να διαπραγματευθεί. Μια δεύτερη ψηφοφορία για την οριστικοποιημένη συμφωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Μια τέτοια διαδικασία θα επέτρεπε την αποδέσμευση των κεφαλαίων για την Αθήνα πριν από τις 20 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη αποπληρωμή στην ΕΚΤ.

Η Μπούντεσταγκ βρίσκεται θεωρητικά σε διακοπές από τις 3 Ιουλίου, όμως τα 631 μέλη της έχουν κληθεί να μην απομακρυνθούν πολύ από την πρωτεύουσα για την περίπτωση που χρειασθεί να συνεδριάσουν εκτάκτως.

Σχετικές ειδήσεις