ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία-ΣΥΡΙΖΑ: 15 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ», αλλά αντιτίθενται στα μέτρα!

Συμφωνία-ΣΥΡΙΖΑ: 15 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ», αλλά αντιτίθενται στα μέτρα!

Νέο πλήγμα για την κυβέρνηση αποτελεί η προειδοποίηση 15 βουλευτών του που παρότι ψήφισαν «ΝΑΙ» στην ψηφοφορία, αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα όταν αυτά έρθουν στη Βουλή.

Με επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα, γνωστοποιούν ότι στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ψήφισαν «ΝΑΙ» προκειμένου να μη χαθεί η δεδηλωμένη, η οποία ωστόσο χάθηκε εξαιτίας των διαρροών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι 15 στην επιστολή «θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους θεσμούς στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας ζητά να δώσουμε με την ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.
Η πρόταση αυτή δεν έπρεπε να ψηφιστεί από τη Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση το κάνουμε μόνο και μόνο για να μη δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση.

Το δικό μας ΝΑΙ που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ΝΑΙ» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα. Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους».

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν οι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμμείνουν στη στάση τους και με δεδομένες τις ήδη υπάρχουσες διαρροές, το σενάριο των εκλογών δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Την επιστολή υπογράφουν οι:

Αμμανατίδου Λίτσα
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Ζάννας Ζήσης
Ζερδελής Γιάννης
Ήσυχος Κώστας
Ιωαννίδης Ηλίας
Καματερός Ηλίας
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κώτσιας Θωμάς
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Σαμοΐλης Στέφανος
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χουντής Νίκος

Σχετικές ειδήσεις