ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Στάνισεφ: Ώρα για δίκαιη συμφωνία με γρήγορους ρυθμούς

Συμφωνία - Στάνισεφ: Ώρα για δίκαιη συμφωνία με γρήγορους ρυθμούς

Την ανάγκη για ταχείες λύσεις στο ζήτημα της Ελλάδας και όχι πολιτικά παιχνίδια, τόνισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του PES.

Με το Eurogroup να είναι λίγες ώρες μακριά, ο ηγέτης του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις, στο ελληνικό θέμα.

«Η κατάθεση από τις ελληνικές αρχές ενός σχεδίου που φαίνεται να είναι σοβαρό και αξιόπιστο είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που αναβιώνει την ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα μέρη πρέπει να διασφαλίσουν την επίτευξη δίκαιης συμφωνίας με γρήγορους ρυθμούς. Αυτή δεν είναι ώρα για προσωπικό συμφέρον, πολιτικά παιχνίδια ή κοντόφθαλμες πολιτικές», τόνισε ο Στάνισεφ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δήλωσε επίσης ότι «εμείς ως PES είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και την ενότητα της Ευρωζώνης. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί ένα Grexit.

Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία, που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και με σοβαρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε σοβαρά το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Η λύση είναι ξεκάθαρη, είναι δίπλα μας. Τώρα, ας ανοίξουμε μαζί το δρόμο για μια ισχυρότερη Ελλάδα σε μια ισχυρότερη Ευρώπη.

Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οικοδομήθηκε πάνω στα ιδανικά της ισότητας, της συνεργασίας και του συμβιβασμού, και αυτά τα ακριβώς τα ιδανικά πρέπει να κατευθύνουν αυτή τη διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του PES.


Σχετικές ειδήσεις