ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Οι εταίροι να ανταποκριθούν στη θέση εθνικής ευθύνης Τσίπρα

Βενιζέλος: Οι εταίροι να ανταποκριθούν στη θέση εθνικής ευθύνης Τσίπρα

Την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία στις Βρυξέλλες υπογράμμισε σήμερα, Σάββατο (11/07/2015) ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας θεσμούς και εταίρους να προβούν σε μια χειρονομία ώστε να υπάρξει απεμπλοκή.

«Εδώ που φτάσαμε, και από τη στιγμή που η Βουλή προσυπογράφει, πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Οι εταίροι δεν μπορούν να προβάλουν τώρα νέες αξιώσεις» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Όπως είπε, «τώρα που ο κ. Τσίπρας σταμάτησε το πήγαινε - έλα και ισορρόπησε σε μία θέση εθνικής ευθύνης, οι εταίροι πρέπει να ανταποκριθούν». Εκτίμησε, πάντως, ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και τόνισε πως «όταν έχεις μια προοπτική ανάπτυξης 2,5% για το 2015 και τώρα πας σε ύφεση 3%, άρα έχεις κενό 5,5% του ΑΕΠ δηλαδή πάνω από 10 δισ., μιλάς από θέσης ήττας και όχι από θέση ισχύος».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι υπάρχει εισήγηση για Grexit από πλευράς γερμανικού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε πως δεν ξέρει αν έχει τεθεί. «Δεν ξέρω αν είναι στο τραπέζι, πιστεύω ότι δεν είναι, αλλά δεν έπρεπε να φτάσουμε στη θέση αυτή» είπε, εκτιμώντας ωστόσο ότι αν δεν υπήρχε «ένα χαμένο πεντάμηνο, η αμηχανία, η σκοπιμότητα, τα λάθη», δεν θα τολμούσε να θέσει κανείς στο τραπέζι τέτοιες ιδέες.

Παράλληλα, εκτίμησε πως αν το ελληνικό θέμα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αυτό θα είναι «επανάληψη του κακού σεναρίου της προηγούμενης Τρίτης». "Δεν θέλω να πιστέψω ότι το Εurogroup θα εγκαταλείψει την προσπάθεια" επισήμανε.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις