ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία-Φρατοϊάννι: «Tο πραγματικό ντέρμπι, σε λίγο θα είναι ανάμεσα στο Ευρώ και τη Δημοκρατία»

Συμφωνία-Φρατοϊάννι: «Tο πραγματικό ντέρμπι, σε λίγο θα είναι ανάμεσα στο Ευρώ και τη Δημοκρατία»

"Εκφράζουμε όλη μας την υποστήριξη στον Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο συντονιστής του ιταλικού κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, Νικόλα Φρατοϊάννι, αναφερόμενος στην στάση των θεσμών απέναντι στην Ελλάδα.

«Θέλουν να αποστειρώσουν την πολιτική. Θέλουν το τέλος της ιστορίας. Θέλουν να μετατρέψουν την Δημοκρατία σε κάτι μη απαραίτητο και βιώσιμο, μια μεταβλητή η οποία να εξαρτάται από τα τελεσίγραφα και την παραφροσύνη των τεχνοκρατών», δηλώνει ο συντονιστής του «Αριστερά και Ελευθερία».

«Εκφράζουμε όλη μας την εκτίμηση και την ανθρώπινη, ηθική και πολιτική συμπαράσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα και στον ελληνικό λαό, που βασανίζονται από μια μη εφικτή συζήτηση και από ένα παιχνίδι που ήταν στημένο από την αρχή», προσθέτει ο Φρατοϊάννι, σύμφωνα με τον οποίο, "στόχος της Γερμανίας και μεγάλου μέρους της Ευρώπης ήταν και παραμένει η ταπείνωση ενός λαού, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί υποδειγματικά, επειδή προσπαθεί να φαντασθεί ένα μέλλον διαφορετικό και πιο ανθρώπινο για τον ίδιο και για όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο».

«Για ποιο λόγο κανείς δεν υψώνει την φωνή του κατά της Γερμανίας, η οποία ευθύνεται για υπερβολικές εξαγωγές εδώ και οκτώ χρόνια», διερωτάται το κόμμα αυτό της ιταλικής αριστεράς.

«Πρέπει να αναθεωρηθούν σημαντικά οι ευρωπαϊκές συνθήκες, ο συνολικός ρόλος της ΕΚΤ και το χρέος των διαφόρων χωρών», ολοκληρώνει ο Νικόλα Φρατοϊάννι. «Διαφορετικά – τονίζει - το πραγματικό ντέρμπι, σε λίγο θα είναι ανάμεσα στο Ευρώ και τη Δημοκρατία».

Σχετικές ειδήσεις