ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου

Τις ευθύνες του για τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά και για την υπογραφή του σε ένα κείμενο που, όπως είπε, δεν πιστεύει, αναλαμβάνει πλήρως ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν θα δραπετεύσει από τις ευθύνες του, γιατί «πρέπει να διασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα αντιμετωπίσει μια καταστροφή και ότι δεν θα μείνει έρμαιο». «Θα προσπαθήσει», είπε, «να υλοποιήσει το πολιτικό του σχέδιο σε βάθος τετραετίας, έχοντας επίγνωση ότι έτσι είναι η Ευρώπη», τονίζοντας ότι με τη στάση της η κυβέρνηση έριξε μια σπορά που κάποια στιγμή θα βγάλει καρπούς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, όταν αποφάσισε το δημοψήφισμα, είχε την πεποίθηση ότι θα δοθεί η παράταση, αλλά υπήρξε μια εκδικητική στάση των εταίρων. Ακολούθως επανήλθαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης και όταν είδαν ότι υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει το «ΝΑΙ» είπαν σταματά η διαπραγμάτευση και συνεχίζεται η συζήτηση μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Όταν κέρδισε το «ΟΧΙ», είπε, ξέχασαν το δίλημμα που είχαν βάλει για «ναι ή όχι στο ευρώ» και μπήκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, μπήκαν με στόχο να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση και ο λαός χάνει.

Αφού διερωτήθηκε, δε, ο κ. Τσίπρας εάν ο πολιτικός αντίκτυπος της προχτεσινής ημέρας θα είναι επωφελής γι' αυτούς που ασκούν την ηγεσία και τη στρατηγική της Ευρώπης, σημείωσε ότι η ημέρα της Συνόδου όπως και οι τελευταίοι 5 μήνες ήταν σταθμοί. «Έχουμε ρίξει βαθιά τον σπόρο της αξιοπρέπειας και θα ριζώσει στην Ευρώπη», τόνισε.

Σχολιάζοντας επίσης τη διεθνή αρθρογραφία που έκανε λόγο για πραξικόπημα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Σύνοδο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι κάποιοι θα ήταν πολύ χαρούμενοι αν η κυβέρνηση αυτή αποτελούσε παρένθεση και έπεφτε…

Σχετικές ειδήσεις