ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χαριστική βολή στην υγεία μας... Η τρόικα απαιτεί νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Η χαριστική βολή στην υγεία μας... Η τρόικα απαιτεί νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Η τρόικα επιστρέφει... δριμύτερη στην πατρίδα μας και αποφασισμένη –μετά τη συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης- να δώσει τη χαριστική βολή και στην υγεία των Ελλήνων.

ΑΛΕΞΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΚΑΡΟΝΕ;

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει το νέο «χτύπημα» που επιχειρούν οι δανειστές στην προσπάθειά τους να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει ακόμα όρθιο στην εγχώρια παραγωγή, προκειμένου να εκπροσωπηθούν τα ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα που εκπροσωπούν, όπως εδώ και πέντε χρόνια έχει αποδειχθεί περίτρανα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο αρμόδιος για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής της τρόικας, Τζουζέπε Καρόνε, επενέβη με απροκάλυπτο τρόπο στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. Και επιχειρεί, έξω από τα συμφωνηθέντα που προβλέπει το σχέδιο του μνημονίου, όπως αυτό προτάθηκε από την ελληνική πλευρά και έγινε αποδεκτό από τους εταίρους μας, να υποχρεώσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης σε ακόμη χαμηλότερα δεδομένα από τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκεται σήμερα.

Ο Καρόνε έχει ήδη προτείνει το ποσό της φαρμακευτικής δαπάνης να πέσει ακόμα περισσότερο, κάτι που αυτομάτως θα σημάνει –εφόσον η ελληνική κυβέρνηση αποδεχτεί και αυτό το ταπεινωτικό μέτρο- την απόλυτη απαξίωση της δημόσιας υγείας. Και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με τους φορείς της υγείας, στο πλαίσιο των οποίων περιλαμβάνεται και συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αντιπροσωπεία του οποίου θα ταξιδέψει στην έδρα του επικεφαλής της τρόικας για τα θέματα της φαρμακευτικής πολιτικής.

Ήδη, το δημόσιο σύστημα, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα και τη φαρμακευτική δαπάνη στα δύο δισεκατομμύρια, αντιμετωπίζει εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες, για να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Γι’ αυτό και το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί και πρέπει σήμερα να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, είναι αν σκοπεύει να αποδεχτεί αυτή την ωμή παρέμβαση των δανειστών, που στόχο έχει να διαλύσει οριστικά και αμετάκλητα την υγεία των Ελλήνων.

Αλέξη, θα δεχτείς και αυτή την ταπεινωτική παρέμβαση που επιχειρεί ο Καρόνε και οι τροϊκανοί;

Θα παίξεις κι εσύ το παιχνίδι της τρόικας, ξεχνώντας όσα έλεγες πριν λίγους μήνες στο υπουργείο Υγείας, κατά την παρουσίαση της κυβέρνησης;

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων