ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο – Φίλης: Να μην ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα των Βρυξελλών (video)

Μνημόνιο – Φίλης: Να μην ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα των Βρυξελλών (video)

Δηλητηριώδη βέλη κατά των εταίρων, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για τη συμφωνία που επετεύχθη στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Δεν πρέπει άθελά μας, σήμερα, εδώ, να ολοκληρώσουμε το πραξικόπημα που ξεκίνησε προχθές στις Βρυξέλλες. Το πραξικόπημα που έγινε είχε σκοπό να τιμωρήσει την Ελλάδα. Τιμωρώντας την κυβέρνησή της. Να την ρίξει για να στείλει ένα μήνυμα στην Ευρώπη πως απαγορεύεται οι λαοί να κάνουν επιλογές έξω από τον νεοφιλελευθερισμό και την πολιτική των μνημονίων. Αυτό που διακυβεύεται σήμερα εδώ είναι κάτι περισσότερο από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας:

«Είναι μια δύσκολη βραδιά για όλους μας. Και για τον ελληνικό λαό. Είναι αντιμέτωπος με ιδιορρυθμία της ιστορίας. Γιατί μια μικρή χώρα βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί θεμελιώδη δικαιώματα του σύγχρονου ανθρώπου. Την αλληλεγγύη, τη Δημοκρατία και μια Ευρώπη διαφορετική από αυτή των πραξικοπημάτων».

Αφού σημείωσε, δε, ότι στην παρούσα συγκυρία, η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους είδαμε και εδώ πώς προσπαθούν να γίνουν λαθρεπιβάτες στην αγωνία του ελληνικού λαού», ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το μέλλον των φτωχών και των αδικημένων θα είναι σκληρό, πιο σκληρό απ' ότι με τη συμφωνία».

Και κατέληξε: «Έγινε σκληρή διαπραγμάτευση έντιμη αλλά και με λάθη. Δεν κρυβόμαστε. Για πρώτη φορά η χώρα διαπραγματεύτηκε. Μπροστά σε έναν υπέρτερο συσχετισμό δύναμης, αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε μπροστά σε ένα επώδυνο συμβιβασμό. Αλλά υπάρχει το μήνυμα το ευρωπαϊκό που παραμένει ενεργό. Αυτή η Ευρώπη δεν πρόκειται να προχωρήσει, θα διαλυθεί αν δεν θεμελιωθεί πάνω στη δημοκρατία και την αλληλεγγύη».

Σχετικές ειδήσεις