ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3: Αύριο η συνεδρίαση της Bundestag για την Ελλάδα – Αναπόφευκτες οι «διαρροές»

Μνημόνιο 3: Αύριο η συνεδρίαση της Bundestag για την Ελλάδα – Αναπόφευκτες οι «διαρροές»

Εσπευσμένα επιστρέφουν αύριο από τις διακοπές τους οι Γερμανοί βουλευτές, που καλούνται να ψηφίσουν αύριο (17/7) το πρωί στη Bundestag για το νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, δίνοντας ένα πρώτο κλίμα των προθέσεων των Γερμανών βουλευτών.

Και αύριο, στις 10:00 (τοπική ώρα), συνεδριάζει εκτάκτως το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την γερμανική κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η συζήτηση έχει προβλεφθεί να διαρκέσει 185 λεπτά.

Η συνεδρίαση της Bundestag αναμένεται να είναι έντονη και κάθε άλλο εύκολη υπόθεση για τη συγκυβέρνηση, αν και δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία πως θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Στο στρατόπεδο των Χριστιανοδημοκρατών, τόσο η καγκελάριος όσο και ο υπουργός Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στους βουλευτές, αναμένεται να επιστρατεύσουν την ρητορική τους δεινότητα για να περιορίσουν τον αριθμό των διαρροών - τις οποίες, η Bild, προσδιορίζει περίπου στους πενήντα βουλευτές.

Απ'την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, δεδομένου του ότι εξακολουθούν να τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Γι'αυτό και δεν αποκλείεται πολλοί από τους βουλευτές του SPD να στρέψουν τα βέλη τους κατά του πιο ορκισμένου υπέρμαχου του Grexit, του Βόλφγκανγκα Σόιμπλε, κάτι που ίσως δημιούργησει τριγμούς στη συγκυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις