ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Grexit βρίσκεται σε χρηματοκιβώτιο στο κτήριο της Κομισιόν!

Το Grexit βρίσκεται σε χρηματοκιβώτιο στο κτήριο της Κομισιόν!

Λίγα βήματα πιο πέρα από το γραφείο του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ φυλάσσεται το σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» το σχέδιο είναι πολυσέλιδο και βρίσκεται σε ειδικό δωμάτιο στον 13ο όροφο του κτηρίου Berlaymont.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μέχρι τη δραματική Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου το σχέδιο ακουγόταν αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά το πέρας της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΕ αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ότι το σχέδιο ήταν έτοιμο.

Σε εκείνη τη Σύνοδο, η ΕΕ είχε ήδη έναν τόμο, ένα πολυσέλιδο έγγραφο, το οποίο περιγράφηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό πριν από την έναρξη της συζήτησης με όλες τις λεπτομέρειες και τις πολιτικές και νομικές παραμέτρους μιας τέτοιας απόφασης.

Το έγγραφο περιλαμβάνει απαντήσεις για 200 θέματα που θα προέκυπταν σε περίπτωση Grexit.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το σχέδιο εκπονήθηκε κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, από ομάδα 15 ατόμων της Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται, οι εμπλεκόμενοι στη δημιουργία του σχεδίου, δούλεψαν με πόνο ψυχής, αλλά και συγκλονισμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι τα πράγματα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είχαν άμεση εμπλοκή με τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας.

Ένας δε από τους εμπλεκόμενους, που είχε άμεση γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, είπε χαρακτηριστικά στην υπόλοιπη ομάδα, πως «αν εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό, στους δρόμους της Αθήνας θα ακούγονταν οι ερπύστριες των τανκς».

Σχετικές ειδήσεις