ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3 - Κουίκ: Ο Τσίπρας θα βγει ενισχυμένος, αν γίνουν πρόωρες εκλογές

Μνημόνιο 3 - Κουίκ: Ο Τσίπρας θα βγει ενισχυμένος, αν γίνουν πρόωρες εκλογές

Την εκτίμησή του ότι σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει ενισχυμένος εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο κ. Κουίκ τόνισε πως «κανείς δεν θέλει τις εκλογές», προσθέτοντας, όμως, ότι αν γίνουν «δεν θα καταδείξουν μόνο αν κάποιοι συμφωνούν με κάποιους, αλλά και ότι κάποιοι δεν θέλουν τα παλιά συστατικά. Θα βγει ενισχυμένος έτσι κι αλλιώς ο Αλέξης Τσίπρας».

Παράλληλα, τόνισε ότι πρωτίστης σημασίας είναι να κλείσει η συμφωνία μέσα από την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που τη συνοδεύουν και για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στους πιστωτές της χώρας.

Αναφερόμενος στη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για «ομαδική στάση» που επέδειξαν από την αρχή, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι υπάρχει γκρίνια στο κόμμα.

«Θα έπρεπε αυτοί οι οποίοι γκρινιάζουν, αναφέρομαι σε όλους τους χώρους, να μας δώσουν την εναλλακτική όταν έφτασαν τα πράγματα έτσι όπως φτάσανε με το μαχαίρι στο λαιμό και τον Σόιμπλε να σου λέει Grexit, ακόμα και time out. Σήμερα θα ήμασταν στο απόλυτο χάος. Δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχαν καταθέσεις, δεν θα υπήρχε τίποτε», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαρροές από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα μέτρα στη Βουλή, ο κ. Κουίκ επεσήμανε ότι «δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα υπήρχαν Αριστεροί, οι οποίοι θα έριχναν μια αριστερή κυβέρνηση».

«Στην Αριστερά υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την ιδεολογία τους μέσα στο πολιτικό γίγνεσθαι, γι’ αυτό και έχει τόσες διασπάσεις η Αριστερά στο πέρασμα του χρόνου», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις