ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Δεν είναι Βάρκιζα η συμφωνία που υπογράφτηκε - Χαϊκάλης: Δεν έχω άγνοια κινδύνου

Κατρούγκαλος: Δεν είναι Βάρκιζα η συμφωνία που υπογράφτηκε - Χαϊκάλης: Δεν έχω άγνοια κινδύνου

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το πιο δύσκολο κομμάτι, που είναι αυτό των μεταρρυθμίσεων στην κοινωνική ασφάλιση», σημείωσε ο Παύλος Χαϊκάλης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας.

«Δεν έχω άγνοια κινδύνου, αλλά με τη βοήθεια του κ. Στρατούλη, με τον οποίο συνεργάζομαι τα τελευταία τρία χρόνια, οι γνώσεις μου βρίσκονται σε ένα επίπεδο που μπορώ να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε.

«Η βασική μου αρχή είναι ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια, αλλά θα προχωρήσουμε σε πράξεις», υπογράμμισε ο κ. Χαϊκάλης, σημειώνοντας ότι «προτεραιότητα θα είναι η κανονική καταβολή των συντάξεων και η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής».

«Η θέληση για επιβίωση θα είναι το κυριότερο όπλο που θα έχουμε για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, σημειώνοντας ότι «η επιτυχία μας είναι μία υποχρέωση που έχουμε απέναντι στις γενιές που έρχονται».

Κατρούγκαλος: Μεταμοντέρνο πραξικόπημα η στάση των δανειστών

Μεγάλο στοίχημα «που δεν το πήρα για να το χάσω, δεν το πήρα για να είμαι νεκροθάφτης της ελπίδας του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος την τοποθέτησή του στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη.

Αναφερόμενος στη στάση των δανειστών, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για μεταμοντέρνο πραξικόπημα, που με ευθύνη αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός, ενώ διερωτώμενος αν υπάρχουν περιθώρια με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, σημείωσε: «Για τις προαπαιτούμενες δράσεις, τα περιθώρια είναι ελάχιστα. Για την εφαρμογή της συμφωνίας μέχρι τον Σεπτέμβρη, τα περιθώρια υπάρχουν».

«Πέρα από το κομμάτι της συμφωνίας, εδώ είναι υπουργείο Εργασίας της Ελλάδας, του ελληνικού λαού», τόνισε ακόμη.

«Δεν είναι Βάρκιζα η συμφωνία που υπογράφτηκε, γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα και η Αριστερά πρέπει να υπερασπίσει τα όπλα αυτά, να μην είναι παρένθεση η κυβέρνηση αυτή. Και αυτό είναι ένα στοίχημα που το αντιλαμβάνονται όλοι. Η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε από το 61%, θα εξυπηρετηθεί», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις