ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Οι εκλογές δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης

Γεροβασίλη: Οι εκλογές δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης

«Μη χρήσιμες» τη δεδομένη στιγμή, χαρακτήρισε τις εκλογές η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός Τύπου Όλγα Γεροβασίλη.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, η κυρία Γεροβασίλη εκτίμησε ότι τα προαπαιτούμενα θα τα ψηφίσουν πάνω από 120 βουλευτές.

Η κυρία Γεροβασίλη άφησε και έμμεσες αιχμές για όσους διαφοροποιούνται λέγοντας «το θέμα μας είναι να μη χαθεί ο στόχος, είναι αυτονόητο ότι αν ακολουθούνται δυο διαφορετικοί δρόμοι, αυτοί οι δρόμοι θα είναι αποκλίνοντες και όχι συγκλίνοντες εφόσον αυτό συνεχιστεί».

Σε άλλο σημείο τόνισε «ξέρετε είναι δυναμική η κατάσταση, ρευστή και νομίζω ότι κάθε μέρα στο πολιτικό σκηνικό θα αποτυπώνονται και οι συσχετισμοί. Αλλά σίγουρα οι εκλογές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα».

Η νέα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «οι μέρες που πέρασαν βοήθησαν για να κατανοηθεί καλύτερα η αναγκαιότητα και ενδεχομένως να αντιμετωπισθεί και ένα πρώτο, θα το έλεγα σοκ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Υπερασπίστηκε δε τις επιλογές της κυβέρνησης και έκανε λόγο για απάντηση σε ένα «εκβιαστικό δίλημμα».

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να στρίψουμε λίγο πριν τον γκρεμό και αυτό ακριβώς κάναμε. Διότι από την άλλη πλευρά υπήρχε η άτακτη χρεοκοπία με grexit και όλα όσα συνεπάγεται τα οποία, νομίζω, ήταν μη διαχειρίσιμα. Επομένως ήταν υποχρεωτικό βήμα και μία απάντηση σε ένα πολύ σκληρό και εκβιαστικό δίλημμα... Κατά την άποψή μου χρήσιμη πολιτική και αριστερή πολιτική είναι αυτή η οποία είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού οποιοδήποτε βήμα και αν χρειαστεί να κάνεις ακόμα και αν χρειαστεί να κάνεις ένα βήμα πίσω.»

Σχετικές ειδήσεις