ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα χαλάει το… καλοκαίρι της Μέρκελ!»

«Η Ελλάδα χαλάει το… καλοκαίρι της Μέρκελ!»

Το… καλοκαίρι της Μέρκελ χαλάει η Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα POLITICO, επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται να έχει αγγίξει τα όρια της εξουσίας της, ενώ εμφανίζεται κουρασμένη και πολιτικά αποδυναμωμένη.

«Η Μέρκελ βρίσκεται για πρώτη φορά σε θέση άμυνας», σχολιάζει μάλιστα χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, με αφορμή τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος, συμπληρώνοντας:

«Στο εσωτερικό του κόμματός της, πολλοί συντηρητικοί βουλευτές την κατηγορούν ότι υπήρξε επιεικής με την Ελλάδα, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του. Μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει τη Μέρκελ γιατί ο Σόιμπλε είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, ενώ αποτελεί εγγύηση ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις».

«Η Καγκελάριος αναγκάστηκε να ηρεμήσει τα πνεύματα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, δεδομένης της σύγκρουσης μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των Σοσιαλδημοκρατών», αναφέρεται επίσης, ενώ τονίζεται – μεταξύ άλλων - ότι ακόμα και μετά την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα, η Μέρκελ επέστρεψε στο Βερολίνο για να καθησυχάσει τους αντιρρησίες εντός του κόμματός της.

«Κατά την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη της – πριν τις καλοκαιρινές διακοπές - στη γερμανική δημόσια τηλεόραση», η Καγκελάριος εμφανίστηκε κουρασμένη, φορώντας το ίδιο σακάκι που φορούσε στην Ευρωσύνοδο, σημειώνει η ιστοσελίδα, καταλήγοντας πως αντί να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της, κατέληξε να υπερασπίζεται την πολιτική της έναντι της Ελλάδας…