ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνει και καραδοκεί... η Χρυσή Αυγή

Ανεβαίνει και καραδοκεί... η Χρυσή Αυγή

Με τη στάση της έναντι των μνημονιακών κυβερνήσεων και των... αντιμνημονιακών που μέσα σε λίγους μήνες μεταλλάχθηκαν σε μνημονιακές, η Χρυσή Αυγή, στο κρίσιμο διάστημα που έχει καταγραφεί η μεταστροφή της κυβέρνησης προς τις θέσεις των δανειστών, εκτιμά ότι θα αυξηθεί η απήχησή της στα λαϊκά στρώματα.

Στη χθεσινή ομιλία του, ο πρόεδρος της Χ.Α., Νικόλαος Μιχαλολιάκος με κατηγορηματικό τρόπο κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του πως δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με το διεθνές καπιταλιστικό κατεστημένο.

«Το επαχθές δημόσιο χρέος είναι ένα βρόγχος στον λαιμό και δεν λύνεται με κανένα Μνημόνιο! Είναι άδικο και παράλογο να ζητάτε από τον φτωχό Έλληνα να πληρώνει με 23% ΦΠΑ βασικά είδη τροφίμων, την στιγμή που καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι παραμένουν στο απυρόβλητο.

Μόνη λύση καταγγελία των Μνημονίων, επιστροφή στην εθνική κυριαρχία και στην εθνική παραγωγή» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλολιάκος και έσπευσε να προειδοποιήσει για τη συνέχιση της διαδικασίας ψήφισης νόμων που θα διαλύσουν τα κοινωνικά λαϊκά στρώματα, μέσω των θερινών τμημάτων της βουλής.

Μένει να διαπιστωθεί ποια τελικά θα είναι η στάση που θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, αφού οι πρώτες ενδείξεις που έχουν στην κατοχή τους εντός της Χρυσής Αυγής, καταγράφουν μια αξιοπρόσεκτη άνοδο των ποσοστών του κόμματος. Μια άνοδος που δεν αποκλείεται να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις, με δεδομένες τις εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις που θα προκαλέσουν στα λαϊκά στρώματα τα νέα μέτρα και πολύ περισσότερο αυτά που θα συμπεριληφθούν στο τρίτο μνημόνιο, όπως οι ίδιοι εκτιμούν.

Σχετικές ειδήσεις