ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Δύο κόσμοι στον ΣΥΡΙΖΑ σε... τρικομματική κυβέρνηση

Πανούσης: Δύο κόσμοι στον ΣΥΡΙΖΑ σε... τρικομματική κυβέρνηση

Για δύο διαφορετικούς κόσμους στον ΣΥΡΙΖΑ και τρικομματική κυβέρνηση έκανε λόγο ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας το ρήγμα στο κόμμα.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, βλέπει εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας, ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ότι όταν ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί στα νομοσχέδια πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα και αυτό δεν αλλάζει. Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας, είπε, κάνοντας λόγο για πολιτική γάγγραινα.

Μίλησε δε για δύο διαφορετικούς κόσμους στον ΣΥΡΙΖΑ. "Πόσο μπορείς να την αντέξεις και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη;", διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

"Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό", κατέληξε