ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Τα μέτρα έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου

Μεϊμαράκης: Τα μέτρα έχουν την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου

«Δεν επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν μπορεί να είναι ανεύθυνοι. Η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων για παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε επίσης τα «Ζάππεια» και τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι η ΝΔ δεν ανέλαβε μόνη της τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές και δεν μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, ενώ τόνισε ότι «η ΝΔ στέκεται μακριά από τα άκρα, υπηρετεί τα αληθινά συμφέροντα του έθνους».

«Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την ομοψυχία, τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Η παράταξη που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας, επίσης, ότι «η σύγκρουση με τη λογική και την πραγματικότητα κοστίζει».

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αυτοί έχουν μονοκομματική κυβέρνηση γιατί απορρόφησαν τους ΑΝΕΛ και τα έκαναν λίμπα μέσα σε έξι μήνες. Να μην προκαλούν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Εμείς δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

«Τους έξι μήνες που πέρασαν γύρισαν τη χώρα στα πιο βαθιά της κρίσης, ξαναζωντάνεψαν τους κινδύνους που είχαμε περάσει με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και τώρα ετοιμάζονται για το τρίτο μνημόνιο», ανέφερε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως αν χρειαστεί το κόμμα του θα βοηθήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτοί κάνουν τη διαπραγμάτευση και πως τα μέτρα που έρχονται φέρουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

Ακόμη κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι εφαμόζει γελοία ήθη στη Βουλή, σημειώνοντας πάντως ότι «εμείς θα της δώσουμε πάλι λουλούδια αν χρειαστεί».

Αρνήθηκε πάντως να καταθέσει πρόταση μομφής, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα βόλευε τον Πρωθυπουργό.

Σχετικές ειδήσεις