ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλειστά χαρτιά Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Κλειστά χαρτιά Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να διαβεβαίωσε τους υπολοίπους πολιτικούς αρχηγούς, στο γεύμα που τους παρέθεσε, χθες (24/7), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πως δεν θα τους… αιφνιδιάσει, ωστόσο κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να δώσει σαφή απάντηση, τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος του είναι η επίτευξη της συμφωνίας, χωρίς να διευκρινίσει αν θα οδηγήσει εκ νέου τη χώρα στις κάλπες μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου ή αν θα περιμένει να αρχίσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Και μπορεί οι πολιτικοί αρχηγοί να επέμειναν υποστηρίζοντας πως θα ήταν λάθος οι πρόωρες εκλογές, καθώς η οικονομία θα μπει πάλι σε περιπέτειες, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να αποκαλύψει τις σκέψεις του.

Από την πλευρά της άλλωστε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός από την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως «αν συνολικά υπάρχουν αιφνιδιασμοί εν μέσω αυτής της σκληρής και δύσκολης και τελικής ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να το προεξοφλήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Τσίπρας: Δεν θα αιφνιδιάσω για εκλογές

Το εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος στους πολιτικούς αρχηγούς, επισφραγίστηκε και με ορισμένους χαρακτηριστικούς διαλόγους και μάλιστα για κρίσιμα ζητήματα, όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως είναι ήδη γνωστό, ζήτησαν απ’ τον πρωθυπουργό να μην «παίξει» με το μείζον θέμα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Ιδιαίτερα πιεστικοί, μάλιστα, επ’ αυτού ήταν ο Στ. Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι επεσήμαναν ότι θα είναι λάθος μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, στο βαθμό μάλιστα που η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης για τα σκληρά μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν.

«Εγώ», τόνισε απαντώντας σε αυτό το αίτημα, «θα το τραβήξω το κάρο, μέχρι η χώρα να σταθεί στα πόδια της, δεν θα εγκαταλείψω. Πιστεύω και στη δική σας στήριξη, όπως την έχετε δώσει μέχρι τώρα».

Όταν του επισημάνθηκε, ότι δεν θα πρέπει να υποκύψει στον πειρασμό μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης, λόγω και των εσωκομματικών πιέσεων και αμφισβητήσεων που δέχεται, αλλά και λόγω των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, που είναι θετικά γι’ αυτόν παρά τα σκληρά μέτρα που έχει αναγκαστεί να λάβει, ο Αλ. Τσίπρας ήταν τόσο αποκαλυπτικός, όσο και συναινετικός.

«Θα αντέξω, θα το ξεπεράσω», είπε σχετικά με την εσωκομματική αμφισβήτηση.

Ενώ σε ό,τι αφορά, τέλος, στο θέμα του εκλογικού αιφνιδιασμού, τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση δεν θα αιφνιδιάσω, θα συνεννοηθούμε...»

Σχετικές ειδήσεις