ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Εκλογές αμέσως μετά τη συμφωνία

Βίτσας: Εκλογές αμέσως μετά τη συμφωνία

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο» παρά εκλογές, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Η προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά τη συμφωνία, πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκλείοντας το σενάριο συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Απευθυνόμενος στους διαφωνούντες, ο κ. Βίτσας είπε ότι «η διαφορετικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενότητα» και συμπλήρωσε: «Καλύτερα να χρεοκοπήσει μια πολιτική ρητορική, παρά μια κοινωνία».

Σχετικά με το «Σχέδιο Β» που φέρεται ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής να υπάρξει μια ωφέλιμη συμφωνία, προσθέτοντας πως «δεν δίνει μεγάλη σημασία» σε οτιδήποτε βρίσκεται στο περιθώριο αυτής της προσπάθειας.

Παράλληλα, τόνισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με συγκεκριμένη στοχοθεσία σε πολλούς τομείς και συντονισμένες δράσεις ώστε να επιτευχθεί σταδιακά μια συνολική αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου. «Αυτό σημαίνει αναδιάταξη και του ιδιωτικού τομέα, που είναι πλήρως συνδεδεμένος με το Δημόσιο» υποστήριξε.

Σχετικές ειδήσεις