ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος κατά Βαρουφάκη: Έβλαψε το ελληνικό ζήτημα με την αμετροέπειά του

Μητρόπουλος κατά Βαρουφάκη: Έβλαψε το ελληνικό ζήτημα με την αμετροέπειά του

Σκληρή κριτική στον πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη άσκησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA.

«Είτε λειτούργησε ατομικώς είτε λειτούργησε επικοινωνώντας ή κοινωνώντας το σχέδιό του στον Πρωθυπουργό ή σε άλλους φαίνεται ότι ήξερε τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και οι δανειστές με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο... φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γ. Βαρουφάκης «έβλαψε το ελληνικό ζήτημα με την αμετροέπειά του, με την αφέλειά του, με τον ζήλο του να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του».

Ακόμη εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

Ο κ. Μητρόπουλος ωστόσο δεν απέδωσε δόλο στον Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «περιπέτειες θεωρητικές, αρκετά παιδαριώδεις, αρκούντως αφελείς».

«Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει, φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις