ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Φίλης: Είναι προφανές ότι χρειάζονται εκλογές

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Φίλης: Είναι προφανές ότι χρειάζονται εκλογές

Δεν υπήρξε πιστοποίηση ρήξης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Βήμα fm.

O κ. Φίλης αναγνώρισε την ύπαρξη πολλών διαφορετκών απόψεων, η οποία θα φανεί στην πορεία πως θα μπορέσουν να συνδεθούν.

Παράλληλα, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε: «Αν θέλουμε να μιλάμε με όρους Δημοκρατίας , είναι προφανές ότι, μετά την επιβολή ενός τελεσιγράφου στη χώρα, έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι της πολιτικής αντιπαράθεσης κι εξουσιοδότησης. Άλλοι ήταν οι όροι των εκλογών του Ιανουαρίου, άλλοι είναι τώρα. Αν θέλουμε λοιπόν να υπάρξει μια Δημοκρατική τάξη, είναι προφανές, ότι χρειάζεται να υπάρχει μια νέα αφετηρία με λαϊκή νομιμοποίηση».

Αναφερόμενος στο σχέδιο Βαρουφάκη περί επιστροφής στη δραχμή ο κ. Φίλης εξήγησε: «δεν μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί ένας πολίτης και να ακούσει, ότι αλλάζει το νόμισμά του και πιστεύω, ότι η τακτική αυτού του περιβόητου μυστικού σχεδίου, που γενικώς ακούγεται και δεν ήταν πρόταση του κ. Βαρουφάκη , παραπέμπει σε μια αντίληψη , για μας στην Αριστερά το λέω, γιακωβίνικη, σε μια αντίληψη, όπου η πολιτική διεξάγεται, με όρους μυστικότητας, που έχουν τον χαρακτήρα, ξανά στο πλαίσιο της Αριστεράς μιλάω πραξικοπηματικού τύπου άσκησης της πολιτικής».

Σχετικές ειδήσεις