ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Περιφερειάρχες και κράτος συντονίζονται για την επόμενη μέρα

Βουλή: Περιφερειάρχες και κράτος συντονίζονται για την επόμενη μέρα

Η αλήθεια είναι ότι η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας και η ανάπτυξη αυτής περνάει μέσα από το θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Το «παρών» στο Κοινοβούλιο έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, η περιφερειάρχης βόρειου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατουλης, ο πρώην γγ αυτοδιοίκησης κ. Κώστας Πάσχος, και ο πρώην δήμαρχος Χανιών κ. Μανώλης Σκουλάκης.

Οι Περιφέρειες και γενικά η αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα όσοι την ασκούν η την άσκησαν θα έχουν το προνόμιο της στρατηγικής χάραξης του δρόμου για επόμενη μέρα στην Ελλάδα.

Και φάνηκε στο κρίσιμο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, σε ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, όπου υπήρξε εκπροσώπηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος διά του προέδρου και περιφερειαρχών, αφού προηγήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Βίτσα.

Ο αντιπροέδρος της Βουλής και πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης είχε ιδιαίτερη επικοινωνία στην συζήτηση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων κ. Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό.

Σχετικές ειδήσεις