ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων

Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών παρείχε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Έως τα τέλη του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

«Συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Κατόπιν των σημερινών επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι επί τάπητος ετέθη το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

«Οι δανειστές, όπως και εμείς, επιθυμούν η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, δηλαδή έως τα τέλη του έτους» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν εντός του 2015» επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πηγές της ελληνικής αποστολής δήλωσαν σχετικά ότι συμφωνούν και οι θεσμοί σε αυτό το σενάριο καθώς δεν τους άρεσε η εμπειρία της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, υπάρχουν 3 - 4 σημεία που είναι ακόμη ανοικτά, σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο. Όπως υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, το ένα από τα «ανοιχτά» ζητήματα συνίσταται στο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

«Ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν τώρα, ποιες τον Οκτώβριο, ποιες θα ακολουθήσουν και τι επίπτωση έχουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ως παράδειγμα μάλιστα, επικαλέστηκε τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «πρέπει να δούμε ποια μπορούν να έρθουν πιο νωρίς και ποια μπορούν να πάνε πιο πίσω».

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι κατά τη σημερινή διαπραγμάτευση συζητήθηκε και το θέμα του νέου υπερταμείου χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Επίσης, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία ούτε για το πώς θα ενταχθούν τα υφιστάμενα έργα που τρέχουν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, μετά το τέλος της συνάντησης έκανε σαφές ότι οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να συνδυαστούν χρονικά με αυτές για τα κόκκινα δάνεια. Τα δύο θέματα θα επιλύουν μαζί γιατί αλληλοεπηρεάζονται.

Ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης ξεκινά αύριο Πέμπτη με επίκεντρο την ύφεση που ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων