ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Είμαστε πολύ κοντά στο τελικό κείμενο της συμφωνίας

Γεροβασίλη: Είμαστε πολύ κοντά στο τελικό κείμενο της συμφωνίας

Αισιόδοξη ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τελικό κείμενο της συμφωνίας εμφανίστηκε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Bήμα FM».

Όπως διαβεβαίωσε, η κυβέρνηση παραμένει σε εγρήγορση μετά το σημερινό πέρας του πρώτου κύκλου των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων.

Ερωτηθείσα αν είναι ικανοποιημένη από το υπό διαμόρφωση περιεχόμενο της συμφωνίας, απάντησε ότι «η είναι εκ μέρους μας μια υποχώρηση». Αναγκαία υποχώρηση, συνέχισε, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα και την άτακτη χρεοκοπία.
«Επομένως, έχουμε υποχωρήσει και από το πρόγραμμά μας και από τις αρχές μας. Αυτό είναι δεδομένο και δεν έχουμε κανέναν λόγο να το κρύψουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν θα σταματήσουν, καθώς μετά τη συμφωνία θα έχουμε εφαρμοστικούς νόμους, αλλά και σημεία στα οποία δεν θα έχει λήξει η διαπραγμάτευση, όπως τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια κλπ».

Όσον αφορά το ζήτημα των 100 δόσεων, εξήγησε ότι «είναι ένα μέτρο το οποίο ξανασυζητείται και ενδεχομένως, να δουν και κάποια κριτήρια αυτή τη φορά και να μην είναι όπως πριν».

Σχετικές ειδήσεις