ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεταναστευτικό βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Το μεταναστευτικό βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Βολές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και αιχμηρή κριτική από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Σε «καυτή πατάτα» εξελίσσεται για την κυβέρνηση το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού.

Εν μέσω θέρους, ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα θέμα το οποίο αν και αποτελούσε εδώ και καιρό βραδυφλεγή βόμβα, δεν είχε δώσει καμία κυβέρνηση την πρέπουσα σημασία.

Αδιαφορία επιδεικνύει και η Ε.Ε. που αδυνατεί να παραδεχτεί πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και δικά της σύνορα.

Οι μετανάστες που... λιάζονταν στην πλατεία Ομονοίας κατέκλεισαν πλέον το κέντρο της Αθήνας, ενώ τριτοκοσμική χώρα θυμίζουν οι εικόνες στο Πεδίον του Άρεως.

Πυρ ομαδόν εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ αφήνουν σαφείς αιχμές για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενώ προσάπτουν και ευθύνες προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό για ελλείψεις και καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά το οξυμένο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και προσφύγων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, για εκκωφαντική ανεπάρκεια της κυβέρνησης στο θέμα της μετανάστευσης και κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως όσες συσκέψεις και να κάνει για το μεταναστευτικό δεν πείθει κανέναν πια.

Αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα του μεταναστευτικού αφήνει και το Ποτάμι.

Το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη, σχολιάζοντας την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το μείζον θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ρευμάτων, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση για «δημιουργική ασάφεια» που «μόνο καταστροφικά αποτελέσματα» έχει.

Το ΚΚΕ, από την μεριά του, επισημαίνει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες που δεν μπορούν να κρυφτούν με την επίκληση του διεθνούς χαρακτήρα του προβλήματος, προσθέτοντας ότι «πρώτον, η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην περιοχή, τις οποίες ο πρωθυπουργός στα λόγια και μόνο καταγγέλλει».

Για εκκωφαντική απραξία, έλλειψη αντανακλαστικών και παντελή απουσία σχεδίου κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τη συγκυβέρνηση για το θέμα του μεταναστευτικού. Ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος Θ.Παπαθεοδώρου υποστηρίζει ότι «το πρόβλημα των προσφυγικών ροών γεννά καθημερινά μια ανθρωπιστική κρίση. Οι εκατοντάδες πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως και οι χιλιάδες στα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν τις αναλύσεις της κ. Χριστοδουλουπούλου και τους αργούς ρυθμούς ανταπόκρισης από την κυβέρνηση».

Ολ. Γεροβασίλη: Δώστε προτάσεις για το μεταναστευτικό

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος με αφορμή το μεταναστευτικό.

Η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στις κατηγορίες των κομμάτων, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αδυνατούν να εγκαταλείψουν «την μικροπολιτική, τον λαϊκισμό και το προκλητικό ψέμα, ακόμα και μπροστά σε ένα φαινόμενο με εξαιρετικά σοβαρές ανθρωπιστικές και κοινωνικές διαστάσεις, όπως είναι το τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινούνται, και μέσω στης χώρας μας, προς την Ευρώπη».

Παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να συμβάλλουν με τις δικές τους προτάσεις και δράσεις, και να βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος, αντί να χρησιμοποιούν το ζήτημα ως εργαλείο φτηνής αντιπολίτευσης».

ΑΝ.ΕΛ: Το μεταναστευτικό δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες

«Το πρόβλημα του ολοένα διογκούμενου κύματος προσφύγων και παράνομων μεταναστών είναι πολυσύνθετο και με πολλές παραμέτρους και δεν προσφέρεται για φτηνούς εντυπωσιασμούς της στιγμής, με δήθεν αιφνίδιες επισκέψεις στα νησιά συνοδεία τηλεοπτικής κάμερας και αντιπολιτευτικές κορόνες για λόγους κομματικού ανταγωνισμού. Καλό θα ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παλιά και νέα, να μην αναθεματίζουν τη σημερινή κυβέρνηση εκτοξεύοντας "καταγγελίες" με περίσσευμα υποκρισίας και λαϊκισμού» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων