ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται σε μνημονιακή κατεύθυνση

Συμφωνία - Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται σε μνημονιακή κατεύθυνση

Να μην λέμε το μνημόνιο συμφωνία για να αποφεύγουμε την κακιά λέξη, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας κληθείς να σχολιάσει την επίτευξή της μεταξύ κυβέρνησης - θεσμών.

Συμφωνία είχαμε στις 21 Ιουλίου, τώρα έχουμε μνημόνια, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", κάνοντας λόγο για απίστευτες διαδικασίες τις οποίες υπογράμμισε ότι δεν μπορεί καν να περιγράψει. Πλέον τα έχουμε δει όλα στις καταστάσεις αυτές είπε με νόημα.

Ενόψει της ψηφοφορίας της συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι θα δούμε τι θα μας κοινοποιηθεί, θα δούμε τι θα λέει, θα δούμε πότε θα προλάβουμε να το διαβάσουμε και θα το αξιολογήσουμε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα ψηφίσει κάτι που δεν έχει διαβάσει.

"Εμείς ως βουλευτές γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια σειρά προαπαιτουμένων -αυτό συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση- και υποτίθεται ότι το μνημόνιο θα έμπαινε σε διαπραγμάτευση μετά τα προαπαιτούμενα, μετά την 20η Αυγούστου, μετά τα χρήματα που θα παίρναμε για να κάνουμε τις πρώτες πληρωμές. Τώρα έχουμε ένα μνημόνιο το οποίο θα κληθούμε να ψηφίσουμε", πρόσθεσε.

"Εγώ -και άλλοι σαν κι εμένα- έχουμε εκλεγεί σε βάση αντιμνημονιακή. Αυτό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό ήταν το πρόγραμμά του. Τώρα έρχεται μια σειρά μέτρων εξαιρετικά σκληρών που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο στην ίδια λογική με τα μέτρα που κατέστρεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια", είπε ο κ. Λαπαβίτσας.

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι είναι συνεπής προς τους εκλογείς του, ενώ εκτίμησε ότι δεν χρειάζονται εκλογές τη στιγμή αυτή.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται σε μνημονιακή κατεύθυνση"

"Το εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι πρέπει να λυθεί με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις Αρχές του και στο πρόγραμμά του. Έχουμε πρόγραμμα, αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί", σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις