ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη συγκρότηση πολιτικού κινήματος προχωρά ο Λαφαζάνης

Στη συγκρότηση πολιτικού κινήματος προχωρά ο Λαφαζάνης

Δώδεκα στελέχη από την Αριστερή Πλατφόρμα, το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σχεδίου Β του Αλέκου Αλαβάνου και άλλων σχημάτων της Αριστεράς συνυπογράφουν κείμενο καταγγελίας του νέου, τρίτου μνημονίου και καλούν στη δημιουργία ενός πολιτικού και κοινωνικού κινήματος, το οποίο θα παλέψει ενάντια στη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα, στην ουσία, επισημοποιούν την πρόθεσή τους να διαφοροποιηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία ενός πανελλαδικού κινήματος, το οποίο ενδέχεται να μετεξελιχθεί σε ένα νέο κόμμα, με τη συμμετοχή και άλλων σχημάτων. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία θα πυροδοτήσει ανακατατατάξεις τόσο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και γενικότερα στο χώρο της Αριστεράς.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

«Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του "Όχι" της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.

Οι υπογράφοντες

Βερναρδάκης Αλέκος
Γαλάνης Νίκος
Κάβουρας Δημήτρης
Καλτσώνης Δημήτρης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μαντάς Παναγιώτης
Νταβανέλος Αντώνης
Παγιάτσος Ανδρέας
Σακελλαρόπουλος Σπύρος
Σαραφιανός Δημήτρης
Σουάνη Μαρία
Τζήμας Θέμης
Χήτας Λάμπρος»

Σχετικές ειδήσεις