ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Κωνσταντοπούλου: Αντιδημοκρατική η διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου

Συμφωνία - Κωνσταντοπούλου: Αντιδημοκρατική η διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου

Ανέβηκαν οι τόνοι το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου όταν αντηλλάγησαν... πυρά μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Μάρδα και του βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, εξαπέλυσε επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, λέγοντας πως είναι μη εκλεγμένος και «δοτός» και καλώντας τον να αποσύρει τις τροπολογίες που κατέθεσε.

«Δεν είναι δικαίωμά σας να επιτρέπετε να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι ο κ. Βρούτσης, ο κ.Κεγκέρογλου, ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Γεωργιάδης» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Γιατί επιτρέπετε να ευτελίζουν με αυτόν τον τρόπο ένα κόμμα που γνήσια αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε δομές και αξίες» τόνισε.

«Δικαιώνετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν ως μόνη λύση την ακροδεξιά» είπε καταλήγοντας.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε από την κυρία Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει και τόνισε πως δεν έχει δικαίωμα να του χρεώνει ναζιστικές τάσεις.

Το λόγο πήρε ο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας ότι δέχτηκε αήθη επίθεση από την Πρόεδρο της Βουλής, ενώ της επιτέθηκε λέγοντας «Ας μαζέψει τη γλώσσα της γιατί της επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς».

«Διαξιφισμοί» με Φίλη

«Κάνατε προσπάθεια να με τη Χρυσή Αυγή», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε απευθυνόμενη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη.

«Σας ενόχλησε η αναφορά κύριε Φίλη για τον φασισμό. Τόσο καιρό η στοχοποίηση που δέχομαι κ. Φίλη με τη σύμπραξή σας δεν είναι αυτοματοποίηση» είπε.

Απαντώντας ο κ. Φίλης τόνισε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής: «Όσοι βγαίνουν στα κεραμίδια και λένε ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, ε δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους».

Έκρηξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Ποντάρετε στην προσωπική μου αποδόμηση

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση τόσο κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, όσο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη και του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, τους οποίους κατηγόρησε για στοχοποίησή της.

Η πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε με την αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο πρόσωπό της, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της συμφωνίας. «Ζωής θέλοντος» θα πάει η συμφωνία στη Βουλή, είχε πει ο υπουργός Οικονομικών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, αφού διόρθωσε τα ελληνικά του κ. Τσακαλώτου, τον κατηγόρησε για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και του ζήτησε να απαντήσει γιατί ξεκίνησε την στοχοποίησή της, τις τελευταίες ημέρες.

«Από την Τρίτη στοχοποιήσατε εμένα προσωπικά» είπε απευθυνόμενη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και πρόσθεσε: «Δεν εξηγήσατε για την προσωπική επίθεση που μου κάνατε και δεν εξηγήσατε τον αντιδημοκρατικό τρόπο που προωθείτε».

Ωστόσο, στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά της και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη και στον υπουργό Επικρατείας, για δηλώσεις τους, όπως η αναφορά στον Φρόιντ από τον Αλέκο Φλαμπουράρη για την περίπτωσή της.

Τους κάλεσε δε, να τοποθετηθούν για το απαξιωτικό προς το πρόσωπό της πρωτοσέλιδο της Kontra News, χαρακτηρίζοντας την εφημερίδα «νέα Αυριανή».

Φίλης σε Ζωή: Ποιoς σε έχρισε γνήσιο εκφραστή της ψήφου του λαού;

Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας το λόγο είπε ότι μπαίνει στον πειρασμό να σχολιάσει τα όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού. Η περιβόητη τεχνική της εξουσίας σύμφωνα με την οποία το μπόνους έχει να κάνει με το πρόγραμμα με το οποίο έχει εκλεγεί δεν λύνεται κατ' αυτό τον τρόπο.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Φίλης είπε ότι δημιουργεί μεγάλα θεσμικά προβλήματα ο ισχυρισμός της Κωνσταντοπούλου ότι στοχοποιείται.

«Δεν μπορεί να υπάρξει Πρόεδρος της Βουλής που να θεωρεί ότι τον έχει στοχοποιήσει η κυβέρνηση, παρότι τον έχει προτείνει ο πρωθυπουργός και έχει ψηφιστεί από το κυβερνητικό κόμμα. Είναι ένα θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει όλους».

Στο άκρως εκρηκτικό σκηνικό που επιδεινώθηκε ραγδαία σήμερα με ισχυρές διαφοροποιήσεις που προδικάζουν ταχείες αλλαγές στους συσχετισμούς δυνάμεων, η Πρόεδρος της Βουλής παίρνoντας για δεύτερη φορά τον λόγο επί προσωπικού μετά την παρέμβαση Φίλη επανέλαβε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέπραξε με τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού στη στοχοποίησή της ως Προέδρου της Βουλής.

Ζήτησε με εντονότατο ύφος να απαντήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και όχι ο Νίκος Φίλης, καθώς όπως ανέφερε δεν είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι δεν έλαβε εξήγηση ούτε για τη συγκεκριμένη στοχοποίησή της, αναρωτώμενη ξανά «πως τολμάτε να στοχοποιείται την πρόεδρο της Βουλής και θεσμικούς παράγοντες».

Σχετικές ειδήσεις