ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απολογισμός ευθυνών στον Τσίπρα από την Κωνσταντοπούλου

Απολογισμός ευθυνών στον Τσίπρα από την Κωνσταντοπούλου

Aντοχές και δυνάμεις μετρώνται μέχρι αυτή την ώρα στο Κοινοβούλιο στη μαραθώνια συνεδρίαση με τη συζήτηση στην Ολομέλεια να καταλήγει να ξεκινά μετά από καθυστερήσειςστις 3.30 π.μ για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 8 π.μ.

Από το βήμα της Βουλής -εκ νέου- η Πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπερτόνισε τη ρήση ότι δεν είμαστε ότι λέμε αλλά ότι πράττουμε, καρφώνοντας άμεσα τον Αλέξη Τσίπρα, υπερασπιζόμενη τους συναδέλφους της Π. Λαφαζάνη, Γ. Βαρουφάκη, Ν. Βαλαβάνη, που -όπως δήλωσε- κανιβαλίζονται. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται οι διαφωνούντες ότι συμμαχούν με τον εχθρό, σχολίασε κάνοντας λόγο για στοχοποίηση από την κυβέρνηση των βουλευτών που διαφοροποιούνται.

Aκολούθως ενημέρωσε πως δεν θα υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, γιατί δεν είχε το δικαίωμα να εξανεμίσει το πολιτικό κεφάλαιο της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς αλλά και για την επιλογή του να προστεθεί στους μνημονιακούς πρωθυπουργούς.

Συνεχίζοντας η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του ότι δεν δέχθηκε να τον υπερασπίζεται η ίδια αλλά αποδέχθηκε να τον υπερασπίζονται όσοι τον στηλίτευαν από τα μνημονιακά κόμματα.

H κα Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τρομακτικό τον τρόπο κατάλυσης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καταγγέλοντας πως είναι τρομακτικό κυβέρνηση της Αριστερας να παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στην τρόικα.

Απευθυνόμενη κατ' ουσίαν στον πρωθυπουργό είπε πώς δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται, το έκαναν και οι προηγούμενοι, δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, το έκαναν και οι προηγούμενοι, κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις