ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Με ένα νεύμα ο πρωθυπουργός να μου ζητήσει την έδρα

Βαρουφάκης: Με ένα νεύμα ο πρωθυπουργός να μου ζητήσει την έδρα

Σε ολιγόλεπτη παρέμβαση του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχθηκε ολόκληρο το τελευταίο διάστημα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, έκανε λόγο για ακραίες εκφράσεις εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές στην προσπάθειά του να μιλήσει.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις "εξωφρενικές κατηγορίες περί εσχάτης προδοσίας επειδή προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά μου ως υπουργός Οικονομικών και για την προσπάθεια ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας επί υπηρεσιών του υπουργείου".

Εκτίμησε πως όλα αυτά που ελέγχθησαν εναντιον του δεν θεωρούσε ότι ήταν " προσωπικές επιθέσεις και γι' αυτό δεν είχα πάρει το λόγο μέχρι τώρα στη βάση ότι η κυβέρνησή μας δημιούργησε πολύ μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις, σε πολλούς συναδέλφους της αντιπολίτευσης που είχαν κρατήσει κάποια ψήγματα από το παρελθόν της περήφανης παράταξής τους είτε ήταν της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ".

"Οι προσωπικές αυτές επιθέσεις αφορούν την προσπάθεια να πληγεί η μεγάλη επιτυχία αυτής της κυβέρνησης για πέντε μήνες να δώσει την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο στον Έλληνα πολίτη" συνέχισε.

Συνεχίζοντας μίλησε για θεσμικό ζήτημα σχετικά με το "συνδυασμό της στήριξης που προσωπικά δίνω στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση και παράλληλα στην αδυναμία που έχω να ψηφίσω μια συμφωνία η οποία δεν αντέχει την έκθεση στο φως. Ο τρόπος με τον οποίο η Αριστερά συνδυάζει τη στήριξη στην κυβέρνηση με την ψήφο κατά συνείδηση, είναι να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ο βουλευτής στη θέση μου, να προσφέρει στον πρωθυπουργό την ευκαιρία με ένα δικό του νεύμα, να μου ζητήσει να παραδώσω την έδρα έτσι ώστε να μην υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης" κατέληξε.

Κατά την ψηφοφορία ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε όχι

Σχετικές ειδήσεις