ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανοί Πράσινοι: Απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Γερμανοί Πράσινοι: Απαιτείται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Aνεπαρκές θεωρούν οι Γερμανοί Πράσινοι το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και ζητούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αναφερόμενοι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Άντον Χοφράιτερ και Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ τόνισαν ότι «χωρίς ελάφρυνση χρέους το τρίτο πακέτο στέκεται σε τρεμάμενα πόδια».

Προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί βιώσιμα εκτός κρίσης, πρέπει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει την αντίθεσή του για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Σιμόνε Πέτερ. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης του χρέους και περισσότερων επενδύσεων στην λογική ενός ‘Πράσινου New Deal'», σημείωσε η κυρία Πέτερ.

Διαφορετική είναι η άποψη του Προέδρου των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος προειδοποίησε την γερμανική Βουλή ενόψει της έγκρισης του πακέτου βοήθειας.

«Η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι», δηλώνει στην «Tagesspiegel am Sonntag» και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, τις οποίες στην πραγματικότητα απορρίπτει. Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, επιπλέον δανειακή βοήθεια δεν θα ήταν όμως «τίποτα άλλο από ένα δώρο για την Αθήνα», προσθέτει.