ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα επόμενα βήματα

Γεροβασίλη: Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα επόμενα βήματα

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, ώστε να υπάρχει στο τραπέζι ένας οδικός χάρτης μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, «καθώς επιδιώκουμε την απομείωση του χρέους», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση ήταν προσανατολισμένη στη διαδικασία επίτευξης της συμφωνίας, εκκρεμεί η ψήφιση από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και στη συνέχεια ακολουθούν οι εκταμιεύσεις, για να πληρωθούν αυτά που πρέπει... Για το τι θα συμβεί περαιτέρω έχουν ακουστεί πολλές σκέψεις, ωστόσο πρέπει να πω μετά βεβαιότητος ότι δεν υπάρχει απόφαση για το τι θα συμβεί. Είναι μια συγκυρία με πολλές παραμέτρους και πιεστικούς χρόνους» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 984».

Σύμφωνα με την ίδια, ούτε για το θέμα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης υπάρχει απόφαση. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση «αυτήν τη στιγμή δεν έχει την πλειοψηφία, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική της. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό εμπόδιο, το οποίο μας υποχρεώνει να κάνουμε τις επόμενες σκέψεις. Μία σκέψη είναι αυτή και στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει 162 ψήφους».

Η κ. Γεροβασίλη, είπε ακόμη ότι «από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική σύνθεση δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, που να μπορεί σταθερά να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα» και πρόσθεσε: «Άποψή μας σταθερά είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκύπτει από λαϊκή εντολή και μόνον. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κυβερνάται η χώρα. Το Σύνταγμα βεβαίως προβλέπει και άλλους τρόπους και καλώς κάνει για ειδικές περιπτώσεις... Δική μας άποψη είναι ότι όταν μια κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη -προς στιγμήν δεν την έχει απολέσει, με την έννοια του τυπικού μέρους του Συντάγματος-, από εκεί και πέρα οι εκλογές είναι αυτές οι οποίες θα αναδείξουν το τι θέλει ο ελληνικός λαός να συμβεί. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Δεν θα ήθελα να αποτολμήσω να πω χρόνους εκλογών, διότι είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, το εάν και πότε θα συμβούν. Πραγματικά θα θέλαμε, με την έννοια ότι δεν είναι δυνατό να μην θέλει κάποιος να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε να μπορούμε γρήγορα και απλά να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη και πολλές άλλες παραμέτρους».

Σχετικές ειδήσεις