Κουίκ: Οι θησαυροί της Αμφίπολης ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στα κόμματα

Newsbomb

Κουίκ: Οι θησαυροί της Αμφίπολης ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στα κόμματα

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, ρωτήθηκε στις Σέρρες από το τοπικό Κανάλι ΔΙΚΤΥΟ, σχετικά με τις εξελίξεις στην Αμφίπολη και τις κόντρες που συνεχίζουν να καταγράφονται ως προς τον «ένοικο» του μνημείου και τις άλλες που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη συντήρηση του συγκεκριμένου Αρχαιολογικού χώρου.

Ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε ότι έχει παρακολουθήσει στενά το θέμα και τις εξελίξεις γύρω από το ταφικό μνημείο, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει μιλήσει και με την επικεφαλής της ανασκαφής κ. Περιστέρη.

«Δεν μου αρέσει να διαβάζω και να ακούω όλα αυτά που συμβαίνουν. Ξέρετε, αυτό είναι ίσως και ενδεικτικό της φυλής μας - των Ελλήνων - να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Να τσακωνόμαστε ενδοοικογενειακά...

Οι αρχαιολόγοι έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε τέτοια σημαντικά θέματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

Αυτό που συνιστώ είναι ψυχραιμία και να μην ακυρώνεται το οποιοδήποτε αρχαιολογικό εύρημα», είπε χαρακτηριστικά, ο κ.Κουίκ.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε και το γεγονός ο τάφος να ανήκει στον Μ. Αλέξανδρο,«τώρα, αν είναι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου ή δεν είναι, αν είναι ο τάφος του οποιουδήποτε Μακεδόνα ηγέτη, δεν το ξέρω. Αυτό θα το δείξει η επιστημονική έρευνα όπως θα προχωρούν οι ανασκαφές.

Σημασία έχει, όμως, ότι καλό θα είναι ότι αυτόν τον αναμφισβήτητο αρχαιολογικό θησαυρό της Αμφίπολης να τον προστατέψουμε και να τον βγάλουμε έξω από τις λογικές της ενδοοικογενειακής αρχαιολογικής κόντρας.

Αντιλαμβάνομαι, βεβαίως και τους κατοίκους της Αμφίπολης, οι οποίοι έχουν αυτές τις μέρες αντιδράσει, με τα όσα λέγονται και γράφονται. Έχουν στο τόπο τους ένα νέο θησαυρό... Το τι κρύβει, θα το δείξει το άμεσο μέλλον, πιστεύω».


Ερωτηθείς για τον αν ο θησαυρός πρέπει να βγει έξω από την πολιτική κόντρα, ο κ. Κουίκ απάντησε «αυτά τα οποία έκαναν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, δεν τα χαρίζω σε κανέναν Σαμαρά και σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ανήκουν στην ελληνική ιστορία και ανήκουν στην Ελλάδα.

Τώρα, το ότι θα μπορούσε κάποιος να το εκμεταλλευτεί πολιτικά σε μια συγκυρία πολιτική, ναι, πιστεύω ότι συνέβη και αυτό. Αλλά καλό θα είναι να βγάλουμε αυτές τις αξίες της πατρίδας μας από τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μου αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές... Δεν μου αρέσουν γενικότερα τέτοια καμώματα».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved