ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστερή Πλατφόρμα: Άρον - άρον εκλογές; Τι φοβάται η κυβέρνηση;

Αριστερή Πλατφόρμα: Άρον - άρον εκλογές; Τι φοβάται η κυβέρνηση;

Την περαιτέρω στάση τους καθορίζουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας έπειτα από τις πληροφορίες για τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (20/08/2015), έφτασε στη Βουλή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο κτήριο της Βουλής παρέπεμψε στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα, ενώ σε ερώτηση εάν η Πλατφόρμα θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, απάντησε πως «θα τα δούμε όλα».

Παράλληλα, η ιστοσελίδα Iskra που απηχεί τις απόψεις της πλευράς Λαφαζάνη, στηλιτεύει την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι βρίσκεται σε πανικό.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο:

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ; ΓΙΑΤΙ ; ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

Εκλογές εξπρές φαίνεται να εξαγγέλλει αυγουστιάτικα και σε χρόνο τριών εβδομάδων η κυβέρνηση. Ουδέποτε θα έχει συμβεί ξανά στα χρονικά της χώρας μια τέτοια ταχύτητα εκλογών και μάλιστα μέσα σε θερινή περίοδο.

Το ερώτημα είναι : Γιατί αυτή η επίσπευση ; Ποιος ο λόγος της ;

Ποτέ κανένας δεν προσφεύγει στις εκλογές χωρίς να δίνει τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης του λαού, αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να θέλει να αποφύγει τη λαϊκή ενημέρωση.

Γιατί εκλογές ; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο ;

Ο λόγος είναι απλός και αυτονόητος.

Η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό, φόβο, βαθιά αμηχανία και ανησυχία. Τρέμει η κυβέρνηση τις βαρύτατες συνέπειες κάθε μέρας που περνάει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των μνημονίων να γίνονται αισθητές από το λαό. Η κυβέρνηση θέλει να πάνε στις κάλπες οι πολίτες πριν προλάβουν να ενημερωθούν για το σύνολο των μέτρων του τρίτου μνημονίου και κυρίως πριν νιώσουν στην καθημερινότητα τους τα νέα επαχθή βάρη.

Υπάρχει , όμως, και ένας πρόσθετος και καθόλου αμελητέος λόγος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του «ΟΧΙ» και για να αιφνιδιάσει την «Αριστερή Πλατφόρμα» ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση.

Η κυβέρνηση θέλει να σβήσει άρον –άρον το «ΟΧΙ» από τον πολιτικό χάρτη. Το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο συνεπής αριστερός, προοδευτικός, πατριωτικός , δημοκρατικός κόσμος έχουν εξελιχθεί σε εφιάλτη για την κυβέρνηση.

Κάποιοι στου Μαξίμου λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το «ΟΧΙ». Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το «ΟΧΙ» δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει. Ο αγώνας συνεχίζεται και αν γίνουν εκλογές έστω με πραξικοπηματικούς όρους, αυτές θα είναι ένας πρώτος σταθμός για την ανεξάρτητη , προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Σχετικές ειδήσεις