ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Κάλεσμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στη Λαϊκή Ενότητα

Εκλογές: Κάλεσμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στη Λαϊκή Ενότητα

Να αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενταχθούν στη «Λαϊκή Ενότητα» καλούν οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδογιάννη, με κοινή τους ανακοίνωση.

Τα στελέχη του νέου πολιτικού φορέα, αφήνουν αιχμές κατά του Αλ. Τσίπρα τονίζοντας πως η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί, προσθέτουν», ανακοινώνοντας την παραίτησή τους από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ» διαβεβαιώνουν παράλληλα, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Όπως επισημαίνουν, θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο, καταλήγουν, να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σχετικές ειδήσεις