ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδίδει τη διερευνητική εντολή ο Μεϊμαράκης – Πυρά κατά Τσίπρα

Παραδίδει τη διερευνητική εντολή ο Μεϊμαράκης – Πυρά κατά Τσίπρα

Πριν καλά καλά μάθουμε την ημερομηνία των εκλογών, η πολιτική αντιπαράθεση φτάνει στο... κόκκινο, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανταλλάσσουν πυρά εκατέρωθεν.

Μαξίμου: Ο Μεϊμαράκης ψεύδεται σκοπίμως – ΝΔ: Καθεστωτική αντίληψη από τον Τσίπρα

Η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει ο δεύτερος ήταν η αφορμή που προκάλεσε τον... καυγά ανάμεσα στις δυο πλευρές και την ανταλλαγή ανακοινώσεων, με σκληρές εκφράσεις.

Το μεσημέρι της Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Β.Μειμαράκη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και απέρριψε το αίτημα για συνάντηση, προκαλώντας την ενόχληση του προέδρου της ΝΔ.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ εξέφρασε την ενόχλησή της για τη στάση του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται: «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι "δεν θέλει να τον δει"».

Η ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνει ακόμη: «Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Απαντώντας στη ΝΔ συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την 'εκτόνωσή' της. Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί 'καθεστωτική αντίληψη' την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. 'Πρακτική του χθες' είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη 'μονιμοποίηση' ενός προσωρινού Προέδρου».

Παραδίδει την εντολή ο Μεϊμαράκης

Κατόπιν τούτων, οι επαφές του Β. Μεϊμαράκη ολοκληρώνονται χωρίς αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, και η εντολή θα επιστραφεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να την αναθέσει στη συνέχεια στο τρίτο κόμμα, τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αν ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο εντός της ημέρας, θα το κάνει έως τις 10:00 τη Δευτέρα, οπότε και λήγει η προθεσμία της τριήμερης εντολής που έχει λάβει. Έτσι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα λάβει τη διερευνητική εντολή αύριο, Δευτέρα.

Σχετικές ειδήσεις