ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Νέες αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά Κωνσταντοπούλου - Λαφαζάνη

Εκλογές: Νέες αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά Κωνσταντοπούλου - Λαφαζάνη

Το γυαλί, όχι μόνο έχει ραγίσει για τα καλά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το… δίδυμο Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου, αλλά εκατέρωθεν «πυρά» και αιχμές επιβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να ξανακολλήσει.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατηγορεί την κα Κωνσταντοπούλου για ευτελισμό της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι κανείς από τους βουλευτές δεν θα μετέχει στις προγραμματισμένες συνεδριάσεις της ολομέλειας και των επιτροπών.

«Ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης:

«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην ολομέλεια της Bουλής την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου με θέματα τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για δύο σημαντικά ζητήματα, τα οποία ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τη μεγάλη συναίνεση της κοινωνίας. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ’ ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα».

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση. Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Αυγούστου με θέματα τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και το δημόσιο χρέος. Πρόκειται για δύο σημαντικά ζητήματα, τα οποία ανέδειξε στην Ελλάδα και διεθνώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχουν τη μεγάλη συναίνεση της κοινωνίας. Είναι ανεπίτρεπτο τόσο σημαντικά θέματα να χρησιμοποιούνται με μικροκομματική σκοπιμότητα από την πρόεδρο της Βουλής και το νεοσύστατο κόμμα ΛΑ.Ε, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στην προεκλογική κατ’ ουσία συζήτηση της Τρίτης αναμειγνύονται και θέματα τεράστιας ιστορικής και συμβολικής σημασίας όπως το Ολοκαύτωμα.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής τις οποίες αυθαίρετα συγκαλεί η πρόεδρος της Βουλής, απαρτίζονται από σύνθεση που δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και συνεδριάζουν με μονοκομματική σύνθεση. Ποιοί άραγε ευτελίζουν τη Βουλή;

24/8/2015

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικές ειδήσεις