ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015-Μεϊμαράκης: Να συγκληθεί το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Εκλογές 2015-Μεϊμαράκης: Να συγκληθεί το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτη Λαφαζάνη, απαντώντας σε «επίσημες διαρροές».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι είναι απαραίτητη η σύγκληση όχι μόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή αλλά και για να αποφασίσει για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία να ανατεθεί η εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

«Κατά τη γνώμη μας απαιτείται βάσει Συντάγματος να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και απαιτείται να υπάρχει και δεύτερη σύσκεψη για το αν μπορούμε να συμφωνήσουμε ή όχι στο θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης‏» επισήμανε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Λαφαζάνη, υποστήριξε ότι «είχαμε μία μακρά και εποικοδομητική συζήτηση».
«Έχουμε μεγάλες διαφορές, μας χωρίζει άβυσσος» συνέχισε, σπεύδοντας να διευκρινίσει ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε». Πρέπει να βρίσκουμε σημεία σύγκλισης, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμάρακης.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία, επιτέθηκε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο να μην έρχεται σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να συζητήσουμε το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το σκηνικό μετά τις εκλογές».

Ρoή Ειδήσεων