ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Τσίπρα από τη Φώφη Γεννηματά

Επίθεση στον Τσίπρα από τη Φώφη Γεννηματά

Νέα επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος της συνάντησής της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, ενώ τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη του Τσίπρα που «από μία Βουλή 220 βουλευτών, ψάχνουμε 151».

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Στο μεταξύ, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης λιμνάζουν επί μήνες προγράμματα 800 εκατ. ευρώ που μπορούν να δημιουργήσουν 140.000 θέσεις εργασίας.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και κατέθεσε τέσσερις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Όπως είπε, «αφορούν νέους ανέργους, εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και είναι μεγάλης ηλικίας, εργαζόμενους που βλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας μετά την αποτυχία του κ. Τσίπρα και την άσχημη κατάσταση στην οικονομία».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη ενός νέου συνδικαλισμού με νέο πολιτικό λόγο, ήθος και συμπεριφορές και νέες συλλογικές συμβάσεις.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των ανέργων είναι: Η άμεση αξιοποίηση των 800 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και η υλοποίηση προγραμμάτων για 80.000 νέους ανέργους. Προγράμματα που αφορούν την επανένταξη ανέργων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις (με αιχμή αυτούς που είναι άνω των 45 ετών) με επανεκπαίδευση, διευκόλυνση αλλαγής κλάδου και αντικειμένου εργασίας και επιδότηση πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα υπέστησαν μειώσεις του κύκλου εργασίας τους από την κρίση (και τα capital controls), αλλά διατηρούν τις θέσεις εργασίας.

Τα κίνητρα μπορούν να περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές ή επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών στην Κοινωνική Ασφάλιση.