ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης κατά Παυλόπουλου για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Μεϊμαράκης κατά Παυλόπουλου για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Πυρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή τη διαδικασία για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.


Ο κ. Μεϊμαράκης είχε ζητήσει μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στην οποία θα μετείχε και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Διευκρίνισε δε ότι ζητούσε τη σύγκληση όχι για διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά για να συζητηθεί ποια θα είναι η επόμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση και ποιοι θα είναι οι υπουργοί της.

Μιλώντας μάλιστα σε ομήγυρη βουλευτών και δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το πρωί, έλεγε υπαινικτικά ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό εάν την κυβέρνηση την ορίζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ή ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να υποστήριξε, τέλος, ότι επειδή κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει ποια θα είναι η διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης - σε περίπτωση που μετά τις εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία ή συνεργασία κομμάτων - οι αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να εκφράσουν γνώμη για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος κινείται στα όρια της συνταγματικής πρόβλεψης εάν δεν τα παραβιάζει…

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διέψευσαν τη «διαφωνία» για το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις