ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Απάντηση στο ΠΑΣΟΚ που κάλεσε την Βασιλική Θάνου να τον …μαζέψει!

Αλεξιάδης: Απάντηση στο ΠΑΣΟΚ που κάλεσε την Βασιλική Θάνου να τον …μαζέψει!

Έκπληξη για την προτροπή του ΠΑΣΟΚ προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου να τον …μαζέψει εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε: «Με έκπληξη ενημερώθηκα για την επίθεση του κ. Π. Χρηστίδη, στο πρόσωπό μου και την εντολή του στην Πρωθυπουργό «να τον μαζέψει».

«Καλώ τον καταγγέλλοντα, (αλλά και οποιοδήποτε άλλο) να μου υποδείξει έστω και μία φράση μου ή μια πρότασή μου, που είναι σε αντίθεση με το πλαίσιο και την λειτουργία της υπηρεσιακής κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

«Επέλεξα να μην εμπλακώ στην προεκλογική εκστρατεία για να δοθεί η δυνατότητα να συνεισφέρω στην προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής, της φορολογικής δικαιοσύνης και της υλοποίησης της Συμφωνίας (Ν.4336/14.8.15).Αυτή η επιλογή δεν έγινε λόγω απουσίας πολιτικών απόψεων, αλλά επειδή επέλεξα τη συγκεκριμένη περίοδο, το πλέον σημαντικό. Από την ημερομηνία ορκωμοσίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης, σε κάθε μου παρουσία σε ΜΜΕ, τονίζω ότι δεν μπορώ να εμπλακώ στα θέματα της προεκλογικής περιόδου, αλλά παραμένω στο Υπουργείο, κυρίως για να υλοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας του Ν.4336/2015» διευκρινίζει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ είχε καλέσει την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική να «μαζέψει» τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, υπηρεσιακό αν. υπουργό Οικονομικών, κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί ως εντεταλμένος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη για τον ΕΝΦΙΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε: «Ο υπηρεσιακός Υπουργός κ. Αλεξιάδης (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) οφείλει να κατανοήσει τα περιθώρια του ρόλου του.Δεν μπορεί να εμφανίζεται συνεχώς στα ΜΜΕ εξαγγέλλοντας δήθεν φορολογικές αλλαγές και στην πράξη να επιχειρεί να ωραιοποιήσει το Μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.Ο κ. Αλεξιάδης λειτουργεί δυστυχώς, όχι ως υπηρεσιακός Υπουργός, αλλά ως εντεταλμένος του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους πολίτες».

Σχετικές ειδήσεις